top of page
 • Τί είναι τα νανοϋλικά;
  Τα νανοσωματίδια ορίζονται ως εκείνα που περιέχουν σωματίδια με μία ή περισσότερες εξωτερικές διαστάσεις από 1 έως 100 nm. Έχοντας διάμετρο 10.000 φορές μικρότερη από τη διάμετρο των ανθρώπινων μαλλιών, τα νανοσύρματα είναι συγκρίσιμα σε μέγεθος με άτομα και μόρια και λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών π.χ. σχήμα και μέγεθος, έχουν διαφορετικές ιδιότητες από τα αντίστοιχα υλικά σε μεγαλύτερη κλίμακα. Χάρη σε αυτές τις διαφορές, αυτά τα υλικά ανοίγουν νέες προοπτικές σε τομείς όπως περιβαλλοντικές εφαρμογές, στεγανοποίηση και στεγανοποίηση, αποσύνθεση υγρών και αέριων ρύπων, αντιμικροβιακή δράση.
 • Τι είναι το νανόμετρο;
  Το νανόμετρο (εκατομμυριοστό του μέτρου) αντιστοιχεί στο ένα δέκατο του χιλιοστού του πάχους μιας ανθρώπινης τρίχας. Διαφορετικά, φανταστείτε ότι εάν η διάμετρος της γης ήταν 1 μέτρο, τότε το πορτοκάλι θα είχε διάμετρο 1 νανόμετρο.
 • Τι σχέση έχει η φύση με τη νανοτεχνολογία;
  Η Φύση χρησιμοποιεί τη νανοτεχνολογία για εκατομμύρια χρόνια. Από το φύλλο λωτού, το νερό της βροχής σαν να μην έχει επαφή με την επιφάνειά του, στάζει σαν μαργαριτάρι. Αυτό το φαινόμενο εξηγείται από το υπερσύγχρονο μικροσκόπιο σάρωσης SEM, το οποίο διαπίστωσε ότι τα φυτά αναπτύσσουν νανοσωματίδια στους πόρους τους, εμποδίζοντας τη διείσδυση ξένων σωμάτων. Η επιφάνεια γίνεται υδρόφοβη χωρίς να αλλάζει η υφή και η τραχύτητά της. Έτσι, όταν πέφτουν σταγονίδια νερού, φέρουν σκόνη και βρωμιά και η επιφάνεια καθαρίζεται.
 • Μπορεί μια επιφάνεια επικαλυμμένη με Aquashield Porus να επικαλυφθεί με ακρυλικό ή ελαστομερές χρώμα;
  Μια επιφάνεια επικαλυμμένη με Aquashield Porus μπορεί να επικαλυφθεί με ακρυλικό ή ελαστομερές χρώμα σε περίπτωση που η επικάλυψη με το Aquashield Porus έχει γίνει τουλάχιστον 3 μήνες πριν. Στην περίπτωση που η επιφάνεια έχει επικαλυφθεί με Aquashield Porus πρόσφατα θα πρέπει να περαστεί ελαφρά με ένα γυαλόχαρτο. Για καλύτερα αποτελέσματα προτείνουμε σε επιφάνειες που πρόκειται να βαφτούν με ακτυλικό ή ελαστομερές χρώμα να πραγματοποιείται επικάλυψη με Aquashield Nanoprimer αντί για Aquashield Porus.
 • Η εφαρμογή του Aquashield Porus σε μια επιφάνεια αλλάζει την εμφάνιση της επιφάνειας;
  Στην περίπτωση του τσιμέντου, η εμφάνιση της επιφάνειας δεν αλλάζει καθόλου. Δίνει στην πέτρα την αίσθηση ότι είναι βρεγμένη και σε πολύ λίγες περιπτώσεις την σκουραίνει λίγο (π.χ. πέτρα Καβάλας). Στο αγυάλιστο μάρμαρο δεν αλλάζει καθόλου την εμφάνιση. Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται να κάνετε μια δοκιμή σε μια μικρή επιφάνεια πριν από την τελική εφαρμογή.
 • Τα προϊόντα στεγανοποίησης προστατεύουν την επιφάνεια από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου;
  Επειδή τα προϊόντα στεγανοποίησης είναι προϊόντα νανοτεχνολογίας, δεν δημιουργούν ταινίες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προστατεύσουν την επιφάνεια από την υπεριώδη ακτινοβολία.
 • Πώς να εφαρμόσετε το Aquashield Porus;
  Μπορούμε να εφαρμόσουμε το Aquashield Porus με σπρέι, ρολό ή βούρτσα. Βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι καθαρή και στεγνή. Εφαρμόστε το υλικό αργά και προσεκτικά και εντός 3 ωρών από την πρώτη εφαρμογή για καλύτερα αποτελέσματα εφαρμόστε το υλικό 2 φορές εγκάρσια. Προσέξτε να μην αφήσετε καμία επιφάνεια αδιαπέραστη. Στην περίπτωση της πέτρας και του μαρμάρου, δεν απαιτείται δεύτερη στρώση. Προσέξτε να μην βρέξετε την επιφάνεια για 24 ώρες. Στην περίπτωση του μαρμάρου, πριν στεγνώσει το πρώτο στρώμα, συλλέξτε και αφαιρέστε την περίσσεια υλικού με ένα στεγνό πανί.
 • Μετά το άνοιγμα του δοχείου, πόσο καιρό είναι το υλικό μέσα στο δοχείο;"
  Αφού ανοίξετε το δοχείο, προσέξτε να κλείσετε ξανά το δοχείο ερμητικά κλειστό και να το φυλάξετε σε δροσερό και σκιερό μέρος. Τι υλικό μπορεί να παραμείνει στο ανοιχτό δοχείο για έως και 2 μήνες από την ημέρα που το ανοίξαμε.
 • Σε περίπτωση μικρών ρωγμών ποιο υλικό μπορώ να χρησιμοποιήσω;
  Σε περίπτωση που έχουμε εμφανείς ρωγμές και δεν είναι τριχοειδείς, χρησιμοποιούμε τσιμέντο Aquashield Nanoprimer. Λόγω της σύνθεσής του, δίνει τη ρωγμή καλή πρόσφυση, ελαστικότητα και στεγανοποίηση. Προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ρευστοί ώστε να μπορεί να διεισδύσει στις ρωγμές και να το κλείσει. Μετά από 48 ώρες περνάμε ολόκληρη την επιφάνεια με το Aquashield Porus.
 • Σε μια στέγη γιατί πρέπει να επιλέξω το Aquashield Porus και όχι κάποιο ελαστομερές;
  Το μεγάλο πρόβλημα με τα ελαστομερή είναι ότι δεν μπορούν να αφήσουν την επιφάνεια να αναπνέει. Όταν έχουμε μια οροφή πρέπει να αντιμετωπίσουμε την υγρασία από πάνω (έξω) έως κάτω, αλλά και την υγρασία που δημιουργείται από κάτω προς τα πάνω. Στην περίπτωση του ελαστομερούς υλικού εξασφαλίζουμε πολύ καλή στεγανοποίηση από πάνω (εξωτερικά), αλλά όλη η υγρασία που προέρχεται από κάτω παγιδεύεται με το πέρασμα του χρόνου στην πλάκα και σε κάποιο σημείο το ελαστομερές διογκώνεται και σκάει έτσι ώστε να μπορεί να έρθει η υγρασία έξω. Στην περίπτωση των υλικών μας η οροφή αναπνέει επιτρέποντας την έξοδο υγρασίας αλλά δεν μπορεί να διεισδύσει στο εσωτερικό. Επιπλέον, το κόστος για τα υλικά μας είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με το κόστος των ελαστομερών και δεν απαιτείται εξειδίκευση.
 • Πώς εφαρμόζουμε το Aquashield Wood;
  Καθαρίζουμε την ξύλινη επιφάνεια από βρωμιά, χρώματα, βερνίκια τρίβοντάς την ελαφρά. Στη συνέχεια περάστε το υλικό με ρολό, σπρέι ή βούρτσα και αφήστε το να στεγνώσει. Μετά από 24 ώρες η επιφάνεια είναι έτοιμη για χρήση. Σε περίπτωση που θέλουμε να το βάψουμε, το βάφουμε με το επιθυμητό χρώμα του ξύλου 48 ώρες μετά την εφαρμογή του υλικού.
bottom of page